Na krajskom kole Scénickej žatvy súťaží dvanásť divadelných súborov

29.04.2009 Levoča

Levoča 29. apríla (TASR) - Dvanásť najlepších amatérskych divadelných súborov z Prešovského kraja stretlo sa dnes v Levoči na krajskom kole Scénickej žatvy.
Počas dvoch dní sa ochotníci predstavia verejnosti i odbornej porote pod vedením riaditeľa Kremnických gagov Jána Faklu v troch súťažných kategóriách, z ktorých je najpočetnejšie zastúpená činohra.
\"Výsledky postupovej súťaže budú známe vo štvrtok večer. Najlepší budú reprezentovať Prešovský samosprávny kraj na celoslovenských kolách. Jedno z nich, v kategórii mladých divadelníkov do 27 rokov, sa bude konať v druhej polovici júna v Levoči, \" povedala pre TASR Zuzana Barilová z Podtatranského osvetového strediska (POS) v Poprade, ktoré je spoluorganizátorom podujatia. Dodala, že najstarším spomedzi zúčastnených súborov je Commedia z Popradu, ktorú vedie Vladimír Benko. Divadelný súbor oslavuje v tomto roku štyridsiatku.
Podľa riaditeľa POS Ladislava Havlíka patrí krajské kolo Scénickej žatvy v Levoči k najbohatším kvalitou i počtom súborov najmä vďaka prehliadke Divadelná Šuňava, ktorá je akýmsi predkolom súťaže a koná sa už tradične v jarnom období v podtatranskej obci Šuňava.
Súčasťou krajského kola Scénickej žatvy budú aj semináre pre divadelníkov i verejnosť.
 

Vyberte región